Šta je novo kod ECG

ECG slavi 25 godina. Marka je započela proizvodnju sa mikrotalasnim rernama.

ECG slavi 25 godina. Marka je započela proizvodnju sa mikrotalasnim rernama.

Marka ECG slavi 25 godina na tržištu. Počelo je sa mikrotalasnim rernama, a danas nudi sve čega možete da se setite. Možda ste se pitali šta se zapravo krije iza tri slova koja čine naziv ECG. Ovo nije složena slagalica ili šifra. Upravo suprotno. ECG je kratica od Electronical Consumer Goods. Možemo da ju prevedemo kao “Elektronički proizvodi široke potrošnje”. Jednako aktuelan kao i 1996. godine, kada se smišljao naziv nove robne marke je njezin današnji pristup tržištu. Isporučiti kvalitetne i cenovno dostupne proizvode koji ljudima olakšavaju život.

 

Skromni počeci

Iako je marka ECG aktivna na međunarodnoj sceni već dugi niz godina, njezina je istorija započela pre četvrt stoljeća u Češkoj, gde ju je osnovala tvrtka K + B Progres. Danas svojim proizvodima uspešno opskrbljuje više od 20 europskih tržišta. Počeci ECG-a bili su relativno skromni – u vreme svog stvaranja, marka se fokusirala isključivo na segment mikrotalasnih rerni. One su zlatno doba popularnosti na tržištu doživele tokom 1990-ih. Modeli ponuđeni u ECG portfelju postali su popularni zbog atraktivnih cena i otvorili su vrata marki za daljnji razvitak i ulazak u nove segmente. Točnije, ECG je počeo da se fokusira na druge kategorije proizvoda malih kućanskih aparata, a nešto kasnije čak i na audio-video segment koji su vodili televizori. Napokon, na red je došao izazov velikih kućanskih aparata, na čije se tržište vrlo teško probiti.

Tržišna transformacija i ECG

Kad je marka ušla na češko tržište, na lokalnoj su sceni još uvek bili neovisni trgovci kojima se ECG obratio sa odličnim odnosom cene i performansi svojih proizvoda. Kako se tržište tokom godina menjalo, i veću ulogu su počeli igrati trgovački lanci, ECG se takođe usredotočio na njihove police. U to vreme, štoviše, marka je već imala vrlo bogat portfelj i pojedini trgovci mogli su da biraju između širokog asortimana proizvoda u raznim kategorijama. Već dugo u ponudi nisu bile samo mikrotalasne rerne kao 1996. godine. Prirodno su ECG proizvodi prodrli i u ponude internetskih trgovina.

ECG je uvek brzo i učinkovito reagovao na nadolazeće trendove

Prednost marke je sposobnost prilagodbe nadolazećim i brzo promenjivim trendovima. Na primer, prošle je godine u svoj portfelj uključio vrlo aktuelan proizvod u obliku beskontaktne prskalice za dezinfekciju DS 1010 ili pametnog lonca za kuvanje pod pritiskom MHT 1661 pressure cooker koji donosi visoko automatizovanu pripremu hrane. I na buduće slične potrebe tržišta i kupaca možete očekivati da će tvrtka ECG brzo da odgovori.

SRODNI PROIZVODI

September 21, 2022

ECG predstavlja novu liniju kuhinjskih robota. Nose oznaku FORZA i svojom opremom, performansama i dizajnom glasno privlače pažnju svih vrhunskih